Det skal du overveje, når du skal købe el-scooter

Hvor mange hjul har du brug for?

Hvis ikke du allerede ved det, findes der altså forskellige modeller af el-scootere, hvilket naturligvis både betyder forskellige mærker og farver, men det betyder også, at man både kan få en el-scooter med tre og fire hjul. Faktisk vil det for mange være den første overvejelse, de gør sig, når de skal vælge, hvilken slags el-scooter, de gerne vil investere i.

Med en el-scooter på tre hjul kan du opleve at have nemmere ved at komme rundt på smalle steder eller skarpe hjørner, dog kan der være en smule nedsat stabilitet, især i svingene.

En el-scooter med fire hjul har du alle fire hjul stabilt i jorden, og for mange giver dette en bedre og mere behagelig køreoplevelse. Dog er denne ofte lidt bredere, og der kan være steder, der er for smalle til, at du kan komme omkring – hvilket den trehjulede så er god til.

Vælg efter dine behov

Der findes uden tvivl både fordele og ulemper ved de forskellige modeller af el-scootere, og derfor er det også, frem for alt, vigtigt at du vælger en el-scooter, der passer til dine behov. Måske der er nogle ting, du slet ikke behøver tage højde for, og andre ting der er helt vigtige for din daglige færden. Kun du kan være med til at afgøre, hvad der passer dig bedst.

Forsikring for el-scootere

Som hovedregel vil det ikke være nødvendigt at tegne en ekstra forsikring på din el-scooter, da den oftest går ind under almindeligt indbo på lige fod med en cykel. Dog er det altid en god idé lige at tjekke det med dit forsikringsselskab, så du er sikker på at være dækket, før skaden sker.