3 gode råd til dig, der har svært ved at sove

Alle kender til problemet ikke at kunne falde i søvn, hvilket kan være noget af det mest frustrerende, idet problemet ofte indtræffer, når man skal noget vigtigt den efterfølgende dag.

Denne artikel vil gå i dybden med nogle af de ting, du kan gøre for at sikre, at du kan få en god nattesøvn.

Hvad skal du gøre?

Dyrk motion: Motion har en positiv effekt på din krop generelt, og endda også din søvn. Ved at få motioneret i løbet af dagen får du brugt noget energi, så du er mere udmattet, når det er sengetid. Du skal dog være opmærksom på, at det kan være en god ide at være varsom med at dyrke motion lige inden sengetid, da det ofte kvikker kroppen op, hvorfor det er ideelt at dyrke motion tidligere på dagen.

Læg telefonen væk: Telefonen er i dag i de fleste henseender en velsignelse, men når det kommer til at skulle sove, kan den også være en forbandelse. Det er derfor en god ide at lægge telefonen væk inden sengetid og slå notifikationer fra, så du ikke bliver fristet til at tjekke, hvorfra notifikationerne kommer. Når du ikke har haft hovedet nede i en skærm lige inden sengetid, vil du også få en forbedret nattesøvn.

Fast døgnrytme: En yderst relevant faktor for at få en god søvn er at have en god og fast døgnrytme. Dette indebærer, at du går i seng og står op på nogenlunde samme tidspunkt hver dag, både hverdage som weekend. Eksperter anbefaler, at unge får 8-10 timers sammenhængende søvn hver nat, hvorfor det kan være en god ide at planlægge din dag med intentionen om at få seng kl. 22 f.eks.

Søg hjælp hos en søvnvejleder

Hvis du har prøvet de ovenstående råd, og du stadig har søvnbesvær, kan det være relevant for dig at komme i kontakt med en søvnvejleder, der kan give dig flere gode råd og teknikker for at forbedre din søvn.